zelfmoord

TRIGGER WARNING - deze sectie gaat over suïcide, ofwel zelfmoord
Mischa
Berichten: 15
Lid geworden op: 30 dec 2022, 21:51
Gender: Non-binair
Locatie: Zeeuws-Vlaanderen

zelfmoord

Bericht door Mischa »

Hallo,

Lastig onderwerp dit, omdat ik nu nog altijd de gedachten heb, maar goed om er over te praten.
Ik voel me zelf geen man en geen vrouw, nooit gedaan ook ... sinds m`n 10e (toen m'n borsten wat begonnen te groeien) zit ik niet lekker in m`n vel, denk ik vaak aan de dood en heb ik op m`n 12e ook een zelfmoordpoging gedaan, omdat ik niet meer verder wilde op deze manier.
Ik ben altijd al een buitenbeentje geweest, hoorde nergens bij en voelde me zoiezo altijd al erg eenzaam. Ook thuis voelde ik me niet thuis, omdat ik geen goede band heb met m`n moeder. Heb ook nooit een dochter/moeder band gevoeld zeg maar. Ik kon thuis ook nergens over praten, ook niet over wat en hoe ik me voelde. Dat kan ik nu trouwens nog niet met m`n moeder helaas. Niks was er goed wat ik deed, ik was altijd de schuldige en ik was altijd de leugenaar in haar ogen.
Ik ben inmiddels 38 en de zelfmoordgedachten zijn er nog steeds.
M`n borsten zijn ondertussen enorm, cup H en ik heb er lichamelijk en ook psychisch erge last van.
Ik heb al eens een gesprek gehad, jaren terug, met PsyQ, maar Emergis (waar ,m`n psychiater en spv-er zitten) werkt echt totaal niet mee. Ik zit dus klem, ik weet het allemaal niet meer en ik weet ook echt niet hoe lang ik dit nog vol hou op deze manier.
Emergis neemt mij wat dat betreft ook niet serieus. Er zouden gesprekken komen met iemand die hierin gespecialiseerd zou zijn, maar die zijn er nooit gekomen en hun denken dat ik nooit zelfmoord zal plegen, ook al weten hun dondersgoed dat ik op m`n 12e een poging heb gedaan en de gedachten nu nog steeds heb.
Ik ben nu echt ten einde raad, om eerlijk te zijn, ik weet het niet meer nu.

Mischa
Irene_C
Berichten: 44
Lid geworden op: 24 aug 2022, 13:57
Gender: Vrouw

Re: zelfmoord

Bericht door Irene_C »

Hoi Mischa,

Wat vervelend voor je en wat heftig om dit te lezen. Weet dat je gewenst bent in deze wereld en dat niemand je wil moeten missen. Ik denk dat je dit het beste met je een huisarts kan bespreken. Bespreek je gevoelens en ook dat je je niet serieus genomen voelt. Misschien heeft de huisarts nog ideeën voor een andere praktijk in je omgeving waar jij je wel gehoord zal voelen. Het is in ieder geval belangrijk om hier niet mee te blijven lopen en om erover te praten.

Sterkte

Groetjes Irene
Gebruikersavatar
Eva
Beheerder
Berichten: 6854
Lid geworden op: 25 mar 2012, 11:00
Gender: Vrouw
Voornaamwoorden: zij/haar
Locatie: Etten-Leur

Re: zelfmoord

Bericht door Eva »

Inmiddels heb ik persoonlijk contact met Mischa :)
All great truths begin as blasphemies. (George Bernard Shaw)