FFS & belastingdienst

Psychologen en procedures
Bloemetje
Berichten: 6
Lid geworden op: 14 aug 2023, 18:10
Gender: Trans FtM
Voornaamwoorden: Zij/Haar

FFS & belastingdienst

Bericht door Bloemetje »

Ik ben de laatste tijd mezelf wat aan het verdiepen het vergoeden/financieren van FFS. Nu ga ik er eigenlijk al vanuit dat de zorgverzekeraar moeilijk gaat doen en het niet/deels zal vergoeden. Bij de belastingdienst mag je zorgkosten aftrekken die een medische indicatie hebben maar niet vergoed worden. Maar wanneer de zorgverzekeraar het afkeurt zien zij het dus ook niet als medisch noodzakelijk. Mag dit dan alsnog worden opgegeven als aftrekpost bij de belastingaangifte?

Zijn er mensen die hier wat kennis en/of ervaring mee hebben?
Gebruikersavatar
Irene_de_Vreede
Moderator
Berichten: 3720
Lid geworden op: 23 mei 2012, 22:26
Gender: Transgender
Voornaamwoorden: Zij/haar
Locatie: Breda

Re: FFS & belastingdienst

Bericht door Irene_de_Vreede »

Medische kosten kunnen als aftrekpost worden opgevoerd indien ze zijn voorgeschreven door een arts, en dat ze niet worden vergoed door een verzekering. Let op er is een drempel.
Irene
Gebruikersavatar
DominiqueB
Berichten: 166
Lid geworden op: 22 feb 2024, 08:49
Gender: Trans MtF
Voornaamwoorden: zij/haar

Re: FFS & belastingdienst

Bericht door DominiqueB »

Die drempel zul je waarschijnlijk al snel gaan halen. Immers je kunt ook alle kilometers die je moet maken aftrekken met minimaal 35 cent per kilometer.
Ik ben zelf behoorlijk op de hoogte wat betreft je wel en niet kunt opvoeren. en als je het durft kun je het altijd proberen immers kun je de rekeningen overleggen.
Durf je zelf te zijn, Jezelf anders voor doen dan je bent maakt je niet gelukkig.

28-06-23 wachtlijst Nijmegen
30-11-23 wachtlijst Zwolle
04-03-24 Intake Zwolle.
25-03-24 Logopedie
05-04-24 Laser ontharen
Inaysa
Berichten: 25
Lid geworden op: 01 sep 2022, 04:23
Gender: Trans MtF
Voornaamwoorden: zij/haar

Re: FFS & belastingdienst

Bericht door Inaysa »

Bloemetje schreef: 02 mei 2024, 13:51 Ik ben de laatste tijd mezelf wat aan het verdiepen het vergoeden/financieren van FFS. Nu ga ik er eigenlijk al vanuit dat de zorgverzekeraar moeilijk gaat doen en het niet/deels zal vergoeden. Bij de belastingdienst mag je zorgkosten aftrekken die een medische indicatie hebben maar niet vergoed worden. Maar wanneer de zorgverzekeraar het afkeurt zien zij het dus ook niet als medisch noodzakelijk. Mag dit dan alsnog worden opgegeven als aftrekpost bij de belastingaangifte?

Zijn er mensen die hier wat kennis en/of ervaring mee hebben?
Bij mij is het toevallig in 1 keer vergoed zonder gedoe/gezeik. ( Frontal bossing met wenkbrauwlift). Duurde wel 2,5 maand voordat ik de goedkeuring kreeg. Stond op de wachtlinst sinds 25 maart 2024 & ben vandaag al opgeroepen om geopereerd te worden in juli. Heb dus maar 3,5 maand moeten wachten. Hoe minder er moet gebeuren aan je gezicht hoe sneller je geopereerd word.
Alexandra11
Berichten: 56
Lid geworden op: 16 feb 2024, 14:46
Gender: Trans MtF
Voornaamwoorden: zij/haar

Re: FFS & belastingdienst

Bericht door Alexandra11 »

Bij werd het volledig vergoed, dit omdat ik suicidaal werd van de genderdysforie. Het goedkeuren ging niet zonder slag of stoot, maar uiteindelijk was daar het verlossende woord.