Heavy nachtelijk zweten op triptoreline!?

Voor iedereen waarvan men bij geboorte dacht dat je een jongetje was
Gebruikersavatar
Tess_
Berichten: 209
Lid geworden op: 04 dec 2021, 12:33
Gender: Non-binair
Voornaamwoorden: she/they

Heavy nachtelijk zweten op triptoreline!?

Bericht door Tess_ »

Ik heb opnieuw last van hevig nachtelijk zweten. Ik had dat voordat ik met HRT begon vanwege een zeer laag testosteron en ervaarde het opnieuw toen ik aan mijn eerste ronde blokkers begon, met name aan de triptorelineblokker van drie maanden. Ik ben nu aan het einde van die drie maanden en heb de afgelopen twee weken opnieuw last van overmatig nachtelijk zweten, merkbaar aan mijn partner die vraagt wat er aan de hand is.

Toen ik eerder dit jaar voor het eerst tot nu toe overstapte van pleisters op lenzetto-spray, voelde ik dat oestrogeen echt werkt. Ik heb toen mijn inname verhoogd van 4 naar 6 sprays en dat hielp ook veel meer tot het effect van de eerste borstgroei.

De afgelopen vijf weken heb ik geëxperimenteerd door ze niet meer op te splitsen, maar ze alleen 's morgens alle zes aan te brengen. Het werkte net zo goed, maar dat nachtelijk zweten brengt me echt van de wijs.

Ik vroeg op eigen verzoek om blokkers en voorheen werkte het ook zonder blokkers in de vorm van monotherapie.

Mijn endocrinoloog is nu een paar maanden niet bereikbaar vanwege een lange afwezigheid en de artsen die haar vervangen zijn niet gespecialiseerd in transgenderzorg, dus het is een hoop giswerk.

Ik kon echter stoppen met de blokker, deze was twee dagen geleden op en ik zou vandaag een verlenging van drie maanden krijgen en nadat ik die heb afgemaakt, ga ik terug naar alleen monotherapie?