T-Nederland SOS gaat verder

TRIGGER WARNING - deze sectie gaat over suïcide, ofwel zelfmoord
Gebruikersavatar
Eva
Beheerder
Berichten: 6840
Lid geworden op: 25 mar 2012, 11:00
Gender: Vrouw
Voornaamwoorden: zij/haar
Locatie: Etten-Leur

T-Nederland SOS gaat verder

Bericht door Eva »

We hebben nogal eens contact met andere organisaties in de (lhb)TI-wereld en daar wordt in eerste instantie vaak geschrokken gereageerd op het thema zelfdoding, zoals indertijd ook op ons forum hier. De gedachte van "niet over praten om mensen niet op gedachten te brengen'" is helaas vrij algemeen en vooral onterecht.
Praten over zelfmoord brengt iemand niet zomaar op een idee, het onderwerp als taboe beschouwen kan wél het laatste zetje zijn.
e
Naarmate ik verder kom en trainingen onderga, samen met GGZ-professionals, wordt glashelder dat deze houding levens kost. Die toenemende kennis is de voornaamste reden dat we gaandeweg meer uit de schaduw treden en de openbaarheid zoeken.
  • Vandaag is een nieuwe pagina aan de website van T-Nederland toegevoegd: SOS.
  • Al eerder zijn voorbereidingen getroffen ook buiten ons vertrouwde forum mensen te bereiken. Een website is - nu nog wat rudimentair - al online: esp.nl.
Verder zijn we gestart met het benaderen van andere T-organisaties. Welke dat zijn houden we nog even onder de pet, maar we proberen er een gezamenlijk project van te maken. Ook bij de 'concurrenten' (not) is het thema zelfmoord actueel.

We houden je op de hoogte :)
All great truths begin as blasphemies. (George Bernard Shaw)