Zou dit een poging waard zijn?

Psychologen en procedures
Gebruikersavatar
Verkaasd
Berichten: 277
Lid geworden op: 01 jan 2022, 21:16
Gender: Geen
Voornaamwoorden: Hen/hun
Locatie: Mn huis

Zou dit een poging waard zijn?

Bericht door Verkaasd »

Zou het een poging waard zijn om het Vumc te bellen/mailen of ik een triage traject bij gender clinic aan kan gaan? Sowieso kom ik nog een tijdje niet aan de beurt.
In mijn slechtste tijden eet ik twee volledige stokbroden op
Lise
Berichten: 629
Lid geworden op: 23 dec 2013, 00:25
Gender: Onzeker
Locatie: Utrecht

Re: Zou dit een poging waard zijn?

Bericht door Lise »

Je kan natuurlijk altijd bellen, maar voor zover ik weet benadert het Vumc zelf mensen of ze naar Gender Clinic willen voor diagnostiek (op basis van hun plek op de wachtlijst), niet andersom.

Van de website van Gender Clinic:
"Toegang voor psychologische zorg per 1 februari 2022:
Verwijzingen via de huisarts worden geaccepteerd van cliënten die door het AUMC(locatie Vumc) gebeld zijn met het bericht dat ze bij Gender Clinic terecht kunnen voor specialistische psychologische zorg. Andere patienten via de huisarts worden niet geaccepteerd (geen vrije instroom). Gender Clinic Mental Health neemt op dit moment alleen cliënten in zorg die het langst op de wachtlijst staan bij AUMC. Cliënten worden hiervoor zelf door AUMC gebeld. Bij Gender Clinic is bekend welke cliënten dit zijn. 'Vrije instroom' via de huisarts wordt vanwege de beschikbare capaciteit, met ingang van 1 februari 2022 niet meer in behandeling genomen. "